Noże kuchenne

RĘCZNIE ROBIONE • DLA KUCHARZY

Nóż Bushcraftowy: Pazur

Stal: NCV1
Drewno: Jesion
Piny Mosiężne 8mm
Szerokość grzbietu: 3mm
Długość całkowita: 211mm
Długość krawędzi tnącej: 105mm

Pochwa:
Skóra bydlęca, garbowana roślinnie, 2mm, ręcznie szyta, klejona i malowana.

Nóż Bushcraftowy: Grzechotnik

Stal: NCV1
Drewno: Sapelli
Piny Mosiężne 5mm
Szerokość grzbietu: 3mm
Długość całkowita: 230mm
Długość krawędzi tnącej: 110mm

Pochwa:
Skóra bydlęca, garbowana roślinnie, 2mm, ręcznie szyta, klejona i malowana.

Noże kuchenne na zamówienie. Dlaczego warto się na nie zdecydować?

Ręcznie robione noże kuchenne to świetny wybór przede wszystkim dla wszystkich osób pracujących w kuchni zawodowo i prawdziwych pasjonatów. Dlaczego właśnie tak? Z prostego powodu. Profesjonalne noże kuchenne to coś, co docenić potrafią wyłącznie specjaliści. Bynajmniej nie powinno się tego rozumieć źle. Różnica pomiędzy wykonanym z najwyższą starannością nożem ręcznie wykonywanym a produkowanym masowo jest oczywista i zobaczą ją natychmiast nawet osoby, które kuchennego noża nie mają w ręku zbyt często. Różnica ta to jednak oprócz tego coś więcej. To przede wszystkim bardzo przemyślany projekt, który daje świetne panowanie nad narzędziem pracy i subtelne szczegóły, które sprawiają, że właśnie takimi nożami posługują się najlepsi mistrzowie kuchni.

Dobry i odpowiednio przemyślany projekt noża jest wyrazem szacunku dla pracy kucharza, który będzie go używał. Praca przy wykonywaniu noży kuchennych wymaga bardzo dużych umiejętności i doświadczenia, czyli tego wszystkiego, co nazywamy warsztatem rzemieślnika. Tworzenie noży od podstaw – od projektu do ostatecznego wykończenia gotowego produktu wymaga znacznie więcej niż tylko umiejętności rzemieślniczych – chociaż one są oczywiście w tym zawodzie niezbędne. Konieczna jest też wiedza o realiach pracy w kuchni. Dobry knifemaker sam powinien posiadać duże umiejętności w posługiwaniu się wykonywanymi przez siebie narzędziami. Choćby po to, by móc skutecznie ocenić efekty swojej pracy i wiedzieć, do czego powinien dążyć.

Noże kuchenne ręcznie robione. Czym charakteryzują się moje produkty?

W mojej pracy kieruję się prostą zasadą – do każdego noża podchodzę indywidualnie i wkładam w niego całą swoją wiedzę, umiejętności i doświadczenie. Doskonale wiem, co robię i dlaczego każdy z moich produktów jest dokładnie taki, jakim go zaprojektowałem. Jeżeli w jakiejś dziedzinie sam nie mam doświadczenia, to bardzo uważnie słucham innych. Dzięki temu moje noże to nie oderwane od rzeczywistych potrzeb projekty, ale faktyczne, specjalistyczne narzędzia, które pomagają zawodowym kucharzom w wykonywaniu ich pracy. Wszystkie noże są perfekcyjnie dopracowane – zarówno pod kątem jakości wykonania, jak i estetyki. Dzięki temu moi klienci dostają do ręki przedmiot, który oprócz tego, że może stać się ulubionym narzędziem pracy, będzie dodatkowo świetnie się prezentował, a co jeszcze ważniejsze – cieszył oko użytkownika. Dlatego właśnie moje produkty cieszą się coraz większym zainteresowaniem zawodowców i prawdziwych pasjonatów, dla których noże używane w kuchni nie są rzeczą drugorzędną, i którzy potrafią docenić ich zalety.

Wykonywana przeze mnie praca to przede wszystkim produkcja noży na zamówienie. Wykonuję zarówno pojedyncze egzemplarze, jak i całe zestawy noży kuchennych. Profesjonalne noże kuchenne dla kucharzy mojej produkcji zawsze są więc idealnie dopasowane do potrzeb klienta. Oczywiście dostępne są noże wykonane według standardowych, sprawdzonych i cenionych projektów, ale zajmuję się również produkcją egzemplarzy zupełnie niepowtarzalnych, które idealnie dopasowane są do tego, czego potrzebuje konkretny kucharz. Mój sklep z nożami kuchennymi ma w swojej ofercie polskie noże kuchenne najwyższej jakości. Wszystkie zostały wykonane ręcznie i charakteryzują się bardzo dużą starannością wykonania, co przekłada się nie tylko na wygodę pracy, ale również wytrzymałość, dzięki czemu każdy nóż może służyć użytkownikowi bardzo długo.

Przewiń do góry